Sosyal ve Ekonomik Hayat 

SAĞLIK

Mahmutbey Nahiye iken , 7 yatakli dispanseri, Doktorlari, Saglik memuru, hemsireleri ,ebesi ,ambulansi ve söförü vardi. 1979 yilinda dispanser yikilarak yerine saglik ocagi ve lojman yapilmistir.Ambulans alinmistir. Bugün aradan 25 yil geçmis olmasina rahmen çok daha modern ve gelismis saglik hizmeti verilecegine aksine 25 yil geriye gidilmistir.ve bugün 25 yil evvel ki saglik hizmeti verilememektedir.

Ayrica Mahmutbey'de özel saglik kabini mevcuttur. 3 eczane mevcut.

S.S.K.' li ve Bagkur' lu olan vatandaslarimiz en yakin saglik kurumlarina giderek tedavilerini yaptirmaktadirlar.

EKONOMİK HAYAT

Mahmutbey ; Bugün çevresiyle yogun bir sanayi ve ticaret merkezi olma yolunda hizla ilerlemektedir.

Özellikle bölgemizde bulunan Ortadogunun en büyük küçük sanayi sitesi olan ISTOÇ , Yine bölgemizde Ülke ekonomimizde önemli yere sahip olan büyük Sanayi kuruluslari da bölgemizde faaliyetlerini sürdürmektedir. Son zamanlarda tekstil merkezleri daha agirlikli olarak bölgemize yatirim yapmaktadirlar.

Issizlik genel olarak Ülkemizin en önemli sorunu olmakla beraber eger bu yatirimlar bölgemizde yapilmaya devam ederse en azindan bölgemiz için bu sorun belki de son bulur.

Yine Ülkemizin en önemli sorunu geçim sikintisidir. Bu bölgemizde de aynidir.

Bölgemizde yatirim yapan kuruluslarimizin, bölgemizin sosyal ve kültürel faaliyetlerine destek olmasi en büyük arzumuz. 

Mahmutbeyin topraklari üzerinde geçmisten günümüze maalesef kötü niyetli gerek yerel yöneticiler ve gerekse toprak simsarlari tarafindan büyük oyunlar oynanmistir.Imar planlari üzerinde çesitli oyunlar oynanmis ve hep burada yasayan insanlar magdur edilmislerdir. Mahmutbeyin Adil ve hakkaniyetli imar planlari yapilmamistir.

TARIM VE HAYVANCILIK

Mübadele ile bu topraklara yerlestirilen Büyüklerimize burada ziraat ( necberlik ) yaparak geçimlerini saglamislar. Özellikle geldikleri Memlekette tütüncülükle ugrasan büyüklerimiz bu topraklarda da basta tütüncülük, tütün dizmek olmak üzere bamya , sogan , yulaf ekmek gibi tarim isleri ugrasmislar, ta ki 1980 yilina kadar 1980 yilindan sonra bölgemizin yogun göç almasi ile maalesef tarim isleri yapilamaz olmustur.
Yine hayvancilik ta ayni sekilde bazi aileler hayvancikla ugrasmislar ve onlarca büyükbas hayvanlari ile geçimlerini saglamislar. Su anda var olan fakat kullanilmayan agirlar hala mevcuttur.Hayvancilikta 1992 de Belediye kurulmasiyla yasaklanmistir.Bu islerle ugrasan insanlarimiz maalesef zarar görmüstür,ancak gelinen günün kosullarinda farkli isler yapilmaya baslanmistir.

Eskiden köyün basinda Harman yeri vardi. Ekilen yulaflar bu harmanda dövülürdü.

Ayrica ayranlar eskiden dibekte yapilirdi. Tarlaya su sogumamasi için yuvarlak tahta Yatik ile götürülürdü.

Ayrica bugdaylar ortanca sokakta eskiden bulunan bugday tasinda dövülürdü. 

Önemli geleneksel Yemeklerimizden bazilari sunlardir. Kaçamak, Bakir ekmegi, Bamya yemegi, Tarhana çorbasi, Sogan kavurmasi, Nogut, Kurufasulye, Köy baklavasi, Bulgur pilavi.